Поръчай

Новини

Уважаеми клиенти,
Екипът ни има удоволствието да Ви предложи обедно меню за родители с доставка до дома или офиса, приготвено с подбрани чисти продукти, без консерванти и без оцветители. Процесът е отделен от производството на детска храна. Информация за предлаганото меню ще намерите в секция "Меню за възрастни". Поръчки се приемат предходния ден до 13:00 ч. на телефоните, обявени на сайта.
Благодарим за доверието!


Използвани продукти

В ЯМ-ЯМ БИО избрахме да работим с био (органични, екологично чисти) продукти. В 100% био меню всички използвани съставки са от сертифицирани био производители, а в стандартното ни меню над 85% от вложените продукти носят знака БИО. На практика основната разлика е в месото, рибата, птиците.

Органичната храна е минимално обработвана. При отглеждането й не се използват химикали, химически пестициди и хербициди, обогатители на почви и други химикали, които да я предпазват от насекоми и слаб добив, нито пък превантивно поемане на антибиотици и излишно ваксиниране. В органичната храна няма ГМО. Тя не може дълго време да престоява в складове, опакована е и се съхранявана по начин, който не влошава качествата й.

Органично чистите храни понякога са по-малко привлекателни на вид, но са много по-вкусни и питателни, отколкото отгледаните по традиционния (днес) начин. В тях има повече витамини, минерали, хранителни и биологически активни вещества и това ги прави по-скъпи от обикновените продукти.

За да бъдат сертифицирани като био или органични, при плодовете и зеленчуците стриктно се контролират качествата на почвата, използваните торове и вещества за предпазване от вредители, както и технологията на съхранение. При месото и рибата от значение са захранките на животните и използваните ваксини и добавки. При млечните изделия и яйцата се следят условията на живот на животните за добив, както и технологията на пакетиране и обработка на хранителните продукти.

Тъй като пазарът на био суровини е в процес на развитие и предлаганият асортимент постепенно се увеличава, неналичните био продукти заменяме с такива, които са произведени под най-строг контрол.

В стремежа си да отговорим на изискванията на всички клиенти и за да запазим разумни цени, предлагаме два вида менюта - стандартно, в което гарантираният процент на био съставките е 85% и 100% био меню, в което всички продукти са от сертифицирани производители.

Актуален списък на основните ни доставчици към февруари 2013г.:

- Зеленчуци и плодове: Амитица/Моравско село; (http://www.amiti.org); Гимел (http://www.gimel.bg); Еко Енерджи ООД; Суит Силвия ИВ ЕООД (www.sweetsilvia.com); ЕКОПЛОД БГ-ЕООД; Балев Био Маркет(http://balevbiomarket.com); ЗП Цветан Цеков (http://www.yablenanatura.com);

- Месо, птици, риба: Балев Био Маркет, Дивата ферма (http://bedandbirding-rhodopes.bg);

Вашата месарница, http://vashatamesarnica.com/

ВиВенда ООД, (http://www.vivenda.bg);

Морски дар ООД, http://morskidar.bg

- Яйца: Балев Био Маркет, Био България ООД (http://www.bio-bulgaria.com);

- Мляко и млечни изделия: Био България ООД, Балев Био Маркет, Смарт Капитал ЕООД (http://www.zelenbio.com), Фарго Маркетинг ООД (http://viltrade.bg)

- Варива: Смарт Капитал ЕООД, Фарго Маркетинг ООД, Авгери ООД;

- Масло, зехтин и други мазнини: Смарт Капитал ЕООД, Балев Био Маркет

- Сладкарски, подправки: Смарт Капитал ЕООД, Балев Био Маркет, Авгери ООД, РЕМКО_БГ ООД

- Сокове: Марк Трейд София ЕООД, Авгери ООД, Био България ООД, ЗП Цветан Цеков.

Сертификатите на производители и доставчици на сертифицирани био продукти, може да видите в секция Галерия

За нас Меню Поръчка Контакти       'ЯМ ЯМ БИО' е търговска марка на 'КАВ ИНВЕСТ' ЕООД